ClickCease

Förarbevis moped klass 2

Flygvu över Hamngatan i Stockholm

Ta ditt körkort moped klass II med oss. Om någon vill ta körkort för moped så erbjuder vi körkurser för moped klass II. En professionell, trovärdig kurs med körlektioner som gör det möjligt för flera elever att skaffa sitt körkort och köra säkert. Lektionerna kommer att vara digitala. Kursen är speciellt utformad för en moped som inte överskrider 25 km/h med en motor vars effekt inte är mer än 1 kilowatt. Vi kommer att leverera ett användbart och påtagligt kör-program som hjälper flera individer att utveckla positiva körbeteenden så att alla kommer att vara säkra på vägen. Se dig själv som en ansvarsfull medborgare och boka denna körmoped klass 2 kurs!

Moped II kommer inte att genomgå någon registrering och har därför ingen registreringsskylt.

Krav för att köra Moped klass II:

  • Eleven ska ha fyllt 15 år.
  • Eleven ska ha genomgått utbildningen med en trovärdig instruktör.
  • Eleven ska ta med egen moped, hjälm och lämpliga kläder.
  • Ett godkänt kunskapsprov från en giltig instruktör.

Vad kommer att ingå i kursen?

Kursen innehåller en teoretisk del som pågår i 8 timmar. Därefter genomförs en 2 timmar lång repetition med prov. Vi kommer att gå igenom de tekniker som ingår i kursen och efter den omfattande sessionen kommer du att klara testet. Efter godkännandet av provet kommer ditt körkort att ges. Om eleven inte klarar provet går det bra att boka en ny tid till ett omprov. Alla pass av kursen kommer att genomföras av trovärdiga och professionella instruktörer som är godkända av det svenska transportverket.

Huvudinnehåll i moped klass II

  • Eleven ska förstå hur man hanterar mopedsäkerhet.
  • Kunskapen om trafikregler och regler.
  • De kommer att få grundläggande kunskaper om första hjälpen.
  • Körkurserna kommer att bedrivas enligt riktlinjer för körkort för moped klass II fastställda av Trafikverket.
  • Teamet kommer att tillhandahålla datum och tider för repetitioner och prov enligt bokning.

Kontakta oss

Klassen kommer att bestå av praktiska pass på din moped, som bestäms av instruktören. Kontakta oss gärna för anmälan. Teamet kommer att ordna en session för dig som passar ditt schema.

Har du en medicinsk diagnos och ska ta körkort?

Intyg för högre behörighet och körkortsintyg

Om du har någon typ av diagnos, t.ex ADHD, ADD, asperger, autism eller diabetes och ska ta körkort så behöver du i regel lämna ett läkarintyg som visar aktuell status för din diagnos. Detta blir du meddelad om i samband med att du ansöker om körkortstillståndet. Det är ofta svårt att få tid för detta intyg hos psykiatrin och i sådana fall kan du vända dig till Läkarintyg Direkt i Solna.

Synundersökning 200 kr!

Man som gör synundersökning

Nu kan du göra din synundersökning för körkortstillståndet hos oss. Kostnad: 200 kr. Synundersökningen kan du exempelvis göra under någon av våra kurstillfällen.

Vi ger dig individuellt anpassad hjälp!

På Stockholm City Trafikskola står pedagogiken alltid i centrum. Vår målsättning är att samtliga våra körkortselever ska få individuellt anpassad hjälp. Vi utgår alltid ifrån dina nuvarande behov och kunskaper när vi planerar din utbildning. Har du några frågor om körkortsutbildningen? Kontakta oss!

Vi är guldmedlemmar i STR!

STR Guldmedlem

Det innebär att vi använder digital teknik för effektiv bokning och inlärning, löpande fortbildar våra trafikutbildare och följer upp arbetet med mätbara kundutvärderingar. För dig innebär det en trygghet – med oss kommer du få bäst hjälp för att nå dina drömmar.

Miljövänlig Trafikskola!

På vår Trafikskola i Stockholm värnar vi om miljön. Bland annat innebär detta att våra bilar är nya, miljöklassade fordon med låg bränsleförbrukning Vi lägger också stor vikt vid att lära våra elever att bli en säker, lugn och "miljösmart" bilförare. Låg bränslefbrukning via välplanerad bilkörning är en viktig grundfaktor.

Dela upp betalningen!

Resursbank logo

Upp till 24 månader RÄNTEFRITT. Läs hur du kan dela upp din betalning.

STRs Elevcentral